torsdag den 17. maj 2012

Bagt lags m. kartofler


Jeg lovede jer nogle billeder af det mad jeg lavede i går. Det var superlet og supergodt, så derfor får i også lige "opskriften" og fremgangsmåden. Jeg lavede ovenbagt laks m. ovenbagte krydrede kartofler.

Ingredienser:
Laksefilet
Olie
Salt
Peber
Citron
Kartofler
Timian
Paprika
(Valgfri krydderier)

Fremgangsmåde:
Start med at tø laksefileterne, hvis de er købt frosne. Skær kartoflerne, som enten kan være rå eller kogte fra dagen før, i små tern og læg dem i en plastikpose. Kommer olie og valgfri krydderier i plastikposen med kartoflerne og ryst godt. Derefter lægges kartoflerne ud på en bradepande, som sættes i ovnen ved 200 C. Laksefileterne kommes i en bradepande med bagepapir. Det er vigtigt at skindsiden vender nedad. Fileterne krydres med salt, peber og revet citronskræl. En så tynd så mulig skive smør anbringes på hver filet. Derefter kommes laksefileterne ind i ovnen i 8-9min ved 200 C. Kartoflerne tages ud, når de er gyldne og sprøde. Serves med salat og flutes.